Various Artist - Hoore! Hoore! (OST)

RM26.50

Product Info :
Actor / Artist : Various Artist

Format : CD
Barcode : 5053105283620
Language : Malay
Subtitle :
Genre Type : Pop
Region :
Disc Quantity : 1
Synopsis :
"Track Listings
01. Bercanda Di Pasiran Pantai – Akim & Nurfarah
02. Basikal tua – Nurfarah Nazirah, Shana Razman & Afi Yamin
03. Hoore Hoore – Akim, Nurfarah Nazirah, Kilafairy, Shana Razman, Afi Yamin, Heela, Syafiqah Amanda, Mohd Nabil & Faiz
04. Dialog 1
05. Salam Terakhir – Akim, Nurfarah Nazirah, Kilafairy, Shana Razman, Afi Yamin, Heela, Syafiqah Amanda, Mohd Nabil * Faiz
06. Kasih – Akim
07. Dialog 2
08. Milik Siapakah Gadis Ini? – Akim, Nurfarah Nazirah, Kilafairy, Shana Razman & Afi Yamin
09. Merisik Khabar – Akim & Nurfarah Nazirah
10. Ayah Dan Ibu – Adibah Noor, Harun Salim Bachik, Fauziah Nawi & Nurfarah Nazirah
11. Dialog 3
12. Pelangi Petang – Nurfarah Nazirah
13. One Thousand Millions Smiles – Kilafairy
14. Dialog 4
15. Anak Gembala & Terasing - Nurfarah Nazirah
16. Balik Kampung - Akim, Nurfarah Nazirah, Kilafairy, Shana Razman, Afi Yamin, Heela, Syafiqah Amanda, Mohd Nabil & Faiz
17. Dailog 5
18. Idola – Azlan & The Typewriter
"
"Kuala Lumpur 15 Mei 2012 - Melewati dua Dekad pemergian Allahyarham Datuk Sudirman Hj Arshad, jasa dan sumbangan beliau dalam seni persembahan pentas tidak pernah dilupakan. Bagi memperingati penghibur no.1 Asia ini, Astro Shaw Sdn Bhd (ASHW) dengan kerjasama Real Film Sdn Bhd menghasilkan sebuah filem muzikal dengan menggunakan lagu-lagu Allahyarham yang mana pertama kali diterbitkan di Malaysia. Filem ini bakal berkumandang di seluruh Malaysia bermula 24 Mei 2012. Bercanda Dipasiran Pantai, Basikal Tua ( Hidup Sederhana ), Hoore! Hoore!, Salam Terakhir, Kasih, Milik Siapakah Gadis Ini, Merisik Khabar, Ayah dan Ibu, Pelangi Petang, One Thousand Million Smiles (versi Melayu) , Anak Gembala dan Terasing , Balik Kampung dipilih bagi mewarnai filem ini.
Menampilkan Akim Ahmad bekas Bintang Akademi Fantasia musim ke-7, pendatang baru Nurfarah Nazirah dan Kilafairy memberikan dimensi dan warna baru kepada dunia perfileman tanah air. Hasil yang mereka tunjukkan amat luar biasa bersama gerak tari, gaya lakonan dan nyanyian mampu menarik penggemar filem tempatan. Filem ini turut didokong oleh nama-nama besar antaranya Adibah Noor, Aznil Hj Nawawi, Harun Salim Bachik, Fauziah Nawi dan Sahronizam Noor. Filem yang akan berada di 64 pawagam di seluruh Malaysia ini telah menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur dan Janda Baik, Pahang. Sebuah lagu tema khas turut dicipta bagi filem yang mengambil masa 30 hari untuk disiapkan ini adalah hasil nyanyian Azlan & The Typewriter. Idola merupakan hasil ciptaan Audi Mok dan liriknya ditulis oleh Dark. Idola kini mendaki carta radio ERA FM.
Di samping itu juga, pihak ASHW dan Real Film bekerjasama dengan Warner Music (M) Sdn Bhd bagi melancarkan album Soundtrack Hoore! Hoore! yang menghimpunkan kesemua lagu dan dialog pilihan di dalam filem Hoore! Hoore! yang dijangka keluar penghujung Mei ini. "

 Sold Out 
  • Model: AESB00312
  • Shipping Weight: 0.17kgs
  • Manufactured by: Astro Entertainment


This product was added to our catalog on Tuesday 22 May, 2012.

Asia Home CDs Entertainment is Upfront