Wali Band - Baik Baik Sayang

RM19.90

Product Info :
Actor / Artist : Wali Band

Format : DVD
Barcode : 4792222200011
Language : Indonesia
Subtitle : English
Genre Type : Comedy
Region :
Disc Quantity : 1
Synopsis :
"Mengisahkan tentang cinta dan setiakawan penghuni sekolah agama La Tansa, iaitu Apoy, Faank, Tomi dan Ovie. Empat pemuda yang memiliki minat sama terhadap muzik itu sepakat menubuhkan sebuah kumpulan muzik yang dikenali sebagai band WALI.
Kehidupan di sekolah agama tidak membatasi aktiviti muzik mereka. Walaupun La Tansa memiliki peraturan dan disiplin yang sangat ketat, diantaranya harus selalu berkomunikasi di dalam bahasa Arab atau Inggeris di kawasan sekolah, namun sekolah ini sangat moden dan demokratik. Para pelajarnya bebas melakukan aktiviti korikulum sesuai dengan minat masing-masing. Begitu juga dengan berdakwah, ia juga boleh dilakukan dengan pelbagai cara.
Diselitkan juga dengan kisah cinta Faank dan Westi (Intan Nuraini), yang penuh liku kerana tidak dipersetujui oleh ibu bapa Westi. Ibu bapanya juga melarang dia bermuzik. Kesetiaan cinta Faank juga diuji ketika kedua-dua mereka mengalami kemalangan. Faank mendapat berita bahawa Westi telah lumpuh. Kesetiaan cinta Faank dan Westi juga goyah semenjak kehadiran seorang pelajar cantik Azizah (Arumi Bachsin) dan Nurul (Sulis) yang manis. Apalagi Westi akan dijodohkan dengan anak orang kaya bernama Bagas (Dennis Adhiswara). Tomi yang tidak sanggup melihat nasib sahabatnya, berniat menjodohkan Faank dengan salah seorang pelajar wanita. Sementara Apoy yang paling dewasa pun cemburu saat melihat Azizah terlihat akrab dengan Faank. Dan si pendiam Ovie yang kreatif sentiasa dapat menggagalkan usaha Hamzah (Cecep Reza) yang selalu ingin mengganggu hubungan setiakawan mereka."

 Sold Out 
  • Model: PMP-D2220E
  • Shipping Weight: 0.17kgs
  • Manufactured by: PMP Entertainment


This product was added to our catalog on Saturday 01 October, 2011.

Customers who bought this product also purchased...


Asia Home CDs Entertainment is Upfront