Shila Amzah - Sila Amzah

RM29.50

Product Info :
Actor / Artist : Shila Amzah

Format : CD
Barcode : 5054196001223
Language : Malay
Subtitle :
Genre Type : Pop
Region :
Disc Quantity : 1
Label : Warner Music Malaysia
Synopsis :
"Sedar
Masih Aku Cinta
Cinta Hati
Tulus
Maaf
Bonus Track
Xia Yi Bu (Patah Seribu versi Mandarian)
Patah Seribu
"
"Album yang berjudul “Shila Amzah” merupakan album kelima yang telah dihasilkan oleh Shila Amzah Sepanjang kerjaya beliau sebagai seorang artis rakaman & merupakan album pertama yang diterbitkan di bawah syarikat Shila Amzah Entertainment Berhad. Semua lagu-lagu dan lirik adalah hasil nukilan dan ciptaan Shila Amzah sepenuhnya dengan bimbingan pemuzik, penerbit & pencipta terkenal tanahair iaitu Helen Yap.
Dalam album “Shila Amzah” terdapat 5 (lima) buah lagu baru & diterbitkan oleh 2 orang penerbit & pemuzik professional yang amat disegani di Malaysia mahupun di rantau Asia iaitu Helen Yap & Aubrey Suwito. 4 buah lagu yang diterbitkan oleh Helen Yap adalah 'Maaf', 'Cinta Hati', 'Tulus' & 'Masih Aku Cinta'. Manakala Aubrey Suwito bertanggungjawab menerbitkan lagu yang berjudul 'Sedar'.
'Patah Seribu' yang diterbitkan oleh Aubrey Suwito serta ciptaan sepenuhnya oleh Shila Amzah telah dinobatkan sebagai Lagu Pop Terbaik & Lagu Terbaik Anugerah Industri Muzik ke 19 serta Shila Amzah turut dicalonkan sebagai di antara Vokalis wanita terbaik di dalam kategori Persembahan Vokal Terbaik Wanita. Pada 19hb Oktober yang lalu di Anugerah Planet Muzik 2013, salah sebuah lagu yang dimuatkan dalam album “Shila Amzah” ini iaitu 'Masih Aku Cinta' telah diangkat dan dinobatkan sebagai Lagu Terbaik Malaysia. "

Add to Cart:

  • Model: 5419600122
  • Shipping Weight: 0.17kgs
  • Manufactured by: Warner Music


This product was added to our catalog on Thursday 14 November, 2013.

Asia Home CDs Entertainment is Upfront